De zomer is voorbij en terwijl we dit bericht schrijven genieten we nog volop van het mooie nazomertje. Traditiegetrouw verandert de agenda met waarnemingen nu de zomer voorbij is. We hebben door het coronabeestje nog één en ander in te halen en daarom werd beslist om vanaf dit najaar, twee waarnemingsavonden per maand te organiseren. Die gaat telkens door op de tweede en derde vrijdagavond van de maand. Wees welkom om te genieten van de sterrenhemel (we tonen je welke sterren er te zien zijn) of om door onze telescoop de maankraters of sterrennevels te bezichtigen.

Vrijdag 10 september 2021 hebben we onze eerste waarnemingsavond. Die begint om 21 u en stopt omstreeks 23u. Inschrijven hoeft niet. Kijk wel even omhoog om te zien of het niet zwaar bewolkt is of regent. Dan gaat de waarnemingsavond uiteraard niet door.

En omdat het duister moet zijn om de maan, sterren en planeten te zien, wordt het startuur aangepast aan de tijd van het jaar.

  • Vanaf 20u: oktober, november, december, januari, februari en maart.
  • Vanaf 21u: april, september.
  • Vanaf 22u: mei, juni.

Onze agenda met waarnemingen en voordrachten kan je hier bekijken: https://desterrenjutters.be/#kalender. Je kan die agenda zelfs downloaden als een ‘ICS-bestand’ om alle tijdstippen in je eigen agenda te plaatsen. Gemakkelijker kan het niet meer…

PS: in de koepel is een mondmasker verplicht, op het dakterras in open lucht, hoeft dit niet.

De Grote Beer