Al enige tijd is voorzitter Emmanuel Fabel bezig om Frank De Winne naar het Duinenhuis te krijgen. Frank was hiervoor wel te vinden maar de afstand naar Koksijde was het grootste struikelblok. Maar de techniek staat voor niets. Internet en Skype leveren ons de geschikte middelen om een videoverbinding te leggen tussen Koksijde en Frank’s woonplaats.

Intussen hebben we een datum vastgelegd: 5 januari 2018 vanaf 19u00. We verwachten uiteraard wel wat meer belangstellenden dan gebruikelijk dus gaat de voordracht deze keer door in de grote zaal (boven). De toegangsprijs is zoals steeds 5 euro of 4 euro voor onze leden.

Via de beamer en een stevige internetverbinding zal Frank De Winne zijn voordracht geven. Nadien volgt een vragenuurtje waarbij de aanwezigen hun vragen kunnen afvuren naar de ex-astronaut. Om alles vlekkeloos en vlot te laten verlopen vragen wij aan iedereen om ons de vragen vooraf door te sturen zodat Frank De Winne die correct kan beantwoorden.

Frank De Winne (Ledeberg, 25 april 1961) is een Belgisch militair piloot en ruimtevaarder. In 2002 verbleef hij ruim acht dagen aan boord van het internationaal ruimtestation ISS. Met die ruimtevlucht werd hij de tweede Belgische astronaut, na Dirk Frimout. Op 27 mei 2009 werd hij voor de tweede maal de ruimte in gelanceerd, voor een verblijf van zes maanden in het ISS. Tijdens de laatste twee maanden van de missie (ISS Expeditie 21) was De Winne de eerste commandant van het ISS die niet uit Rusland of de Verenigde Staten kwam.

Jou vraag kan je doorsturen naar: dewinne@desterrenjutters.be (tot 31 december 2017)