Vervloekte corona! Heel wat voordrachten en waarnemingsavonden zijn intussen geannuleerd en we hadden gehoopt om na de zomer te kunnen herstarten maar… het lukt dus niet hé!

De besmettingen gaan weer vlotjes in stijgende lijn, overal worden regio’s opnieuw oranje en rood ingekleurd dus dat beestje is nog lang niet getemd.

Er werd dus beslist om tot eind 2020 geen voordrachten en waarnemingsavonden te organiseren. Uiteraard een heel spijtige beslissing maar de gezondheid van iedereen is nu even toch veel belangrijker. Het zou ook niet eerlijk zijn dat we enerzijds in een kleine familiebubbel moeten vertoeven en anderzijds met twintig, dertig of nog veel meer mensen samen zitten om naar de sterren te kijken.

Het werd al eerder meegedeeld maar ter compensatie voor alle misgelopen voordrachten en waarnemingsavonden hoeft er volgend jaar geen lidgeld betaald te worden voor wie zijn lidmaatschap al had betaald voor 2020. En opdat dit historisch ‘coronajaar’ geen verloren jaar zou worden en niemand iets zou missen aan de hemel blijven we wekelijks een leuke, geanimeerde hemelkalender presenteren op onze website https://desterrenjutters.be/. Daar zie je in een leuk filmpje (of via PDF) wat er elke week te zien is aan het firmament. Dit filmpje sturen we jullie vanaf nu ook wekelijks toe.